fredag 24 april 2009

kedjor, kvarnar, solnedgång, två nikon blixtar och en D200 på stativ

Igår gick jag och lindish ner till Röda Sten.. jag packade två blixtstativ, en SB800, en SB900, ett paraply (shoot through, vitt) och monterade kameran på stativets kulled. Vi gick givetvis ner försent, eftersom vi skulle ju äta thai först, och missade den den där riktigt starka, sköna solen precis innan den dyker ner under horsionten. Det gorde inget. Vi fick några bra pics ändå... och dom små blixtarna behövde inte kämpa lika mycket.

det blev lite kyligt såklart. Lindish fryser alltid.. full styrka på vattenelementet, duntäcke och en sommardag och hon fryser ändå;) Men hon gnällde inte en ända gång förrän precis när vi skulle gå hem.

Bilderna vi tog kan du se nedan.. Dessa bilder är "straight out of camera" och jag körde JPEG fine i kameran. Vanliga fixen i apperture är dock gjord men ingen Photoshop eller så..

En blixt genom paraply till höger om kameran en andra blixt liggandes på marken för att ge kedjan en liten "kick light". Blixten på marken va snootad för att minska dess spridning. Himlen är underexponerad med två stop..








En blixt genom paraply till höger om kameran. Kameran på stativ eftersom slutaren låg någonstans runt 1/2th sekund eller så..

himlen underexponerad med 2 stopp.. Kameran i manuellt läge och ljuset mätte jag med den inbyggda ljusmätaren i min D200.






En svartvitt version












Nästan samma som ovan fast i färg och drog ner vitbalansen åt det lite kallare hållet.











En blixt genom paraply höger om kameran. En blixt på marken för att ge kedjan lite ljus












Himlen är underexponerad 2 stop även här. En Snootad blixt till höger om kameran riktad rakt på ansiktet. Den andra blixten kommer från vänster om kameran i höjd med modellen (om man tittar nog kan man se ljuset som kommer från blixt två till vänster i bild.








Samma upplägg som tidigare liknande bilder. Något för mkt "tryck" i blixten som placerats på marken.









// J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar