söndag 3 maj 2009

blixt eller inte?

På valborg drog vi upp till Skansen krona. Vi skulle grilla men jag och linda köpte sushi på Mariaplan. Jag packade ner kameran och en ren SB-800 blixt ifall några tillfällen skulle dyka upp. Man vet ju aldrig :)

När solen började gå ner såg jag en schysst reflektion/spegel i vespan när solen var på väg ner. Underexponerde med 1 stop på känsla. Det visade sig vara tillräckligt för att få lite feeling i bilden. En "korrekt" exponering hade varit alldeles för platt. Jag verkar alltid dras lite åt vänster på histogrammet förnärvarande. En period va det bara "high key" som gällde.. Extremist ;) haha




Eftersom jag är nästan besatt av att lägga till lite artificiellt ljus tog jag ett steg till

Jag va rätt nöjd med bilden men ville ändå testa att lägga på lite ljus på en del av människorna för att ge iaf dom som var med en liten möjlighet att känna igen någon i reflektionen. Bad Peter hålla blixten och rikta den mot den högra flanken. Blixten va nog på fullkraft om jag inte minns fel.

Jag vet inte vilken bild jag gillar mest, men jag tycker om denna idé och kommer kanske ta fler bilder på samma tema. To be continued..



Tog oxå ett porträtt på Ragnar med blixt från vänster, rembrandt style. Gillar att man ser masthuggskyrkans siluett i bakgrunden. Notera oxå hur ljuset tränger in mellan dom små ljusfickorna i molnet.

// J

1 kommentar:

  1. Snyggt jobbat, gillar tänket med reflektion plus extern blixt.

    SvaraRadera